søndag 10. oktober 2010

Grønne bønner fra Gujarat


Dette er en kjapp og grei grønnsaksrett som passer som tilbehør til indiske kjøtt- og fiskeretter. Den er ikke spesielt hot og lar bønnesmaken komme godt fram. Porsjonen passer til 4 stykker som siderett

GRØNNE BØNNER FRA GUJARAT

450 g grønne bønner
 4 ss olje
1 ss sennepsfrø
4 fedd hvitløk, finhakket
0,5 - 1 tørket chili, støtt i morter (eller tilsvarende mengde tørkede chiliflak)
1 ts salt
0,5 ts sukker

Kok opp vann, ha i bønnene og kok i 3-4 min. Hell over i et dørslag, kjøl ned bønnene med kaldt vann og la de renne godt av seg.
Varm oljen i en kjele, ha opp i sennepsfrø. I løpet av noen sekunder begynner de å poppe, da har du oppi hvitløk og røresteker ca 1 minutt, rør deretter inn chili, så bønner, og sukker. Skru ned varmen, la det hele putre 4-5 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...