fredag 8. oktober 2010

Gulrotmuffins


Disse muffinsene ble egentlig testa ut første gangen etter en liten kjøkkentabbe. Jeg skulle lage vanlig gulrotkake og hadde sendt mannen i butikken for å handle inn Philadelphiaost til glasuren. I et sjeldent Grete-Roede-øyeblikk hadde han klart å raske med seg lightvarianten. Om noen der ute skulle lure på om gulrotkakeglasuren er stedet å knipe inn noen kalorier, kan jeg røpe at det ikke funker, kanskje ikke så overraskende? Glasuren ble alt for tyntflytende og stivnet aldri, så mannen måtte på butikken igjen og jeg lagde disse muffinsene for å bruke opp lightglasuren.

GULROTMUFFINS 10-12 stykker

Muffins
2 egg
2 dl sukker
200 g smeltet smør
2 ts kanel
1 ts kardemomme
2 ss sitronsaft
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2-3 gulrøtter, finrevet

Fyll
100 g Philadelphiaos
2 ss melis

Visp egg og sukker til eggedosis, rør inn de øvrige ingrediensene. Miks sammen Philadelphiaost og melis til fyllet. Ha ca 2 ss røre oppi en muffinsform, så litt fyll før du dekker med 1 ss røre på toppen. Stekes ved 200 gr i 20 min.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...