lørdag 16. juli 2011

Jordbær romanoff -sitrusmarinerte jordbær



Når de første jordbærene dukker opp om sommeren, er jeg mest gira på å spise de naturell. Eller ikke spise, tror fråtse er riktigere, jeg kan aldri få nok jordbær! Men etter en kurv om dagen ei god stund, er det greit å variere litt. Her har jeg børsta støvet av en gammel klassiker som sies å ha blitt oppfunnet av tsarens kokk, derav navnet. Prinsippet er ganske enkelt; marinerte jordbær i sitrusfrukter og sitruslikør. Som seg hør og bør for en klassiker, finnes det mange varianter. Jeg har valgt å bruke revet appelsinskall, noe som gir en intens sitrussmak, om du ønsker en mildere marinade, kan du erstatte deler av eller alt skallet med ferskpresset  lime- og appelsinjuice. Om du har behov for en mer familievennlig dessert, kutter du ut likøren og øker i steden mengen sitrusfrukter og sukker. Mengden melis bør også justeres etter individuell smak og hvor søte bærene er

JORDBÆR ROMANOFF

500 g jordbær
finrevet skall av 0,5 - 1 appelsin
1-2 ss melis
2-3 ss Cointreau

Rens jordbær og del de i fire. Dryss over melis, appelsinskall og likør, rør forsiktig og la det hele trekke minst 2 timer i kjøleskapet før servering. Gjerne lenger, jeg spiste restene dagen etter og syntes nesten det smakte bedre da. Serveres med krem, is eller bare naturell

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...